Zaplijenjeno 15 kg marihuane namijenjene distribuciji na području Vukovara i Vinkovaca

Photo PU_VS/Droga/pressica/skladiste vu/PICT7020 - kopija.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas je u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati opsežnog kriminalističkog istraživanja koje je dovelo do pronalaska oko 15 kg opojne droge tipa marihuana.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Vukovar su postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima, utvrdili lokaciju-stambeni prostor u Vukovaru u kojem je 28-godišnji Vukovarac pohranio veću količinu marihuane. Policijski službenici su 28-godišnjaka uhitili u stambenom prostoru, u trenutku kada je namjeravao uzeti dio droge radi daljnje preprodaje. Pronađene su dvije putne torbe u kojima se nalazilo 14 pvc paketa s ukupno oko 15 kg droge marihuana.

Na konferenciji je o aktivnostima koje PU vukovarsko-srijemska poduzima po pitanju redukcije opojnih droga govorio zamjenik načelnika PU Goran Lovrić. Voditelj Službe kriminalističke policije Mario Karamatić osvrnuo se na dosadašnje rezultate rada u suzbijanju zlouporabe opojnih droga, dok je voditelj Odjela kriminaliteta droga PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet, koji je rukovodio ovim kriminalističkim istraživanjem, detaljnije pojasnio aktivnosti koje su policijski službenici poduzimali prije i nakon uhićenja 28-godišnjaka.

Vrijednost ove zaplijene očituje se u činjenici kako je bila namijenjena konzumentima na području Vukovarsko-srijemske županije.