"Čitaj mi" nacionalna kampanja održana u Vinkovcima

Photo pu_vs/Akcije/Citaj mi/DSC03012.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas smo u gradskom parku u Vinkovcima, a povodom Međunarodnog dana obitelji,  sudjelovali u prvoj nacionalnoj kampanji posvećenoj poticanju čitanja naglas djeci od rođenja. Kampanju "Čitaj mi!" pokreću Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničarskog društva, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF Hrvatska, pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.

Prigodni program je otvorila i pozdravila mališane i njihove tete ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, gospođa Emilija Pezer te je program nastavljen pod vodstvom gospođe Sonje uz nazočnost veselog klauna koji je mališane zabavljao.

Djeci su predstavnici različitih službi, koji svoj posao obavljaju u odorama čitali tematski odabrane slikovnice tako da su djeca slušala pričice o poštaru, željezničaru, šumaru,medicinskoj sestri…, a policijski službenik PP Vinkovci s ispostavom Markušica, kotakt policajac Drago Kosijer  je  mališanima desetak skupina dječjih vrtića iz Vinkovaca, kao i učenicima prvih razreda pročitao slikovnicu pod naslovom „Prometni znakovi“.

Nakon čitanja odraslih „Grgu čvarka“ je pročitao jedan petogodišnjak,a potom su svi mališani s klaunom  otpjevali pjesmicu „Kad si sretan“

Nazočnima su podijeljena priznanja za sudjelovanje, a za strpljivost i lijepo ponašanje mališani su dobili slatkiše.