U Vinkovcima obilježen Hrvatski olimpijski dan

Photo PU_VS/Akcije/Hrvatski olimpijski dan/300_200.JPG

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Dana 9. rujna 2011.g. od 18 do 21 sat, u pješačkoj zoni grada Vinkovaca održan je sportski program uoči obilježavanja „Hrvatskog olimpijskog dana“ čiji je osnovni cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Hrvatski olimpijski dan je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 20. godišnjicu postojanja.

Ovogodišnje obilježavanje Hrvatskog olimpijskoga dana pripremili su zajednički Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca i Organizacijska jedinica za prevenciju PU vukovarsko-srijemske s ciljem da se promovira sport kao pozitivna alternativa nasilju i ovisnosti a između ostalog i s ciljem povezivanja policije s drugim društvenim tijelima i institucijama u cilju ostvarivanja zajedničke suradnje jer jedino zajedničkim radom možemo doprinijeti većoj sigurnosti zajednice u kojoj svi živimo.

Vođeni tom idejom, sportski program Hrvatskog olimpijskog dana, ove godine osmišljen je i proveden pod motom „Športom protiv nasilja i ovisnosti“, što je ujedno bio i logo otisnut na bijelim majicama, koje simboliziraju mir, prijateljstvo i razumijevanje, a koje su uz prikladne diplome, podijeljene sudionicima utrke „I ja trčim“ te sudionicima nordijskog hodanja.

U sportskom programu, sudjelovali su i policijski službenici IJP Nuštar, koji su tom prilikom za sve posjetitelje i sudionike programa organizirali izvođenje pokazne vježbe iz dva dijela: opća tjelesna pripremljenost i tehnike samoobrane od naoružanog i nenaoružanog napadača, a glasnogovornik PU g. Luka Barunčić održao je pozdravni govor, kojom prilikom je naglasio kako kroz sport mladi odrastaju u sredini u kojoj u pravilu nema droge, sport općenito potiče pozitivniji pristup životu, potiče važne vrijednosti poput timskog duha, solidarnosti, tolerancije i poštene igre, te doprinosi osobnom razvitku i ispunjenju.

Sa zadovoljstvom možemo reći kako je odaziv građana bio zapažen a posebno nas raduje činjenica kako se u sportski dio programa odazvao veliki broj djece, koja su posebno uživala u igrama povlačenje konopa i ples s balonima.

Sport je zdravlje, dobro raspoloženje, zabava.

Vodite zdrav život – neka sport bude vaš izbor!