Ministar Božinović nazočio svečanom preuzimanju novog objekta PP Otok

Photo PU_VS/Objekti/PP otok-otvorenje/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je nazočio svečanom preuzimanju novih prostorija Policijske postaje Otok u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj.

Novi objekt policiji je ustupila Hrvatska elektroprivreda, a nalazi se samom ulazu u Grad Otok iz smjera Komletinaca.

Načelnik policijske postaje Otok Dubravko Stojačić uzvanike je proveo novim prostorijama, što je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iskoristio kako bi se pozdravio s djelatnicima postaje i provjerio trenutno stanje sigurnosti na terenu.

Nakon obilaska prostorija ministar Božinović se obratio medijima te istaknuo kako je izuzetno ponosan na današnje otvaranje nove zgrade Policijske postaje Otok, najmanje policijske postaje u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, jer je ovo otvorenje pokazatelj profesionalnog, stručnog i odgovornog poslovanja Ministarstva unutarnjih poslova. Napomenuo je kako je cijela priča započela na inicijativu gradonačelnika Grada Otoka te je pozdravio visoku razinu suradnje, kooperativnosti i razumijevanja lokalne zajednice jer nam je svima u interesu imati kvalitetno opremljenu policiju na lokalnim razinama.

Policijska postaja Otok pokriva područje grada Otok s mjestima Otok i Komletinci, općinu Privlaka i općinu Nijemci s mjestima Nijemci, Donje Novo Selo, Podgrađe, Apševci, Lipovac, Đeletovci, Banovci i Vinkovački Banovci.

Policijska postaja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne, granične, kriminalističke policije, a poslove prometne policije obavlja Postaja prometne policije Vinkovci.

Upravni poslovi za otočko područje neće preseliti na novu lokaciju, nego će se i dalje obavljati u izdvojenim prostorijama u centru grada.