Kriminalističko istraživanje otuđenja dvojezičnih ploča

Photo PU_VS/slike pp/pp_vukovar_w.jpg

Provedeno kriminalističko istraživanje je rezultiralo sumnjom da se 25-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovodi u svezu s skidanjem i otuđenjem ploče.

Foto: PU vukovarsko-srijemska  

Za događaj od noći 07/08.listopada 2013, kada je u Vukovaru sa zgrade Centra za socijalnu skrb otuđena ploča s dvojezičnim natpisom ustanove, dajemo sljedeće priopćenje:

Provedeno kriminalističko istraživanje je rezultiralo sumnjom da se 25-godišnji policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovodi u svezu s skidanjem i otuđenjem ploče sa zgrade Centra za socijalnu skrb u Vukovaru, a još pet službenika Policijske uprave vukovarsko-srijemske je suspendirano. 

Za ostale tri otuđene ploče još uvijek se provode kriminalistička istraživanja s ciljem utvrđivanja identiteta osoba koju su skinule i otuđile ploče kao i ostalih okolnosti koje su dovele do opisanih događaja. Tijekom dana nije bilo uhićivanja, nego su sve osobe ispitivane u svojstvu građanina i s ciljem davanja obavijesti.

Također, želimo demantirati pojedine napise u medijima da je tijekom dana u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, bilo kadrovskih smjena u menadžmentu Policijske uprave.