Vukovar: Riješeno teško ubojstvo 29-godišnjaka

Photo PU_VS/Nasilje/Vukovar-ubojstvo.JPG

Jutros, 9. listopada, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu 28-godišnju suprugu, prepratili pritvorskom nadzorniku radi ubojstva 29-godišnjeg supruga u Vukovaru. 

 Foto: ilustracija

 Dana, 7./8.listopada, od 22 do 6 sati, u Vukovaru, u ulici Dr. Ante Sarčevića na kbr. 52, u stanu, nepoznati počinitelj, usmrtio je 29-godišnjeg Vukovarca. 

Na mjestu događaja, od strane Županijskog državnog odvjetnika iz Vukovara te stručnu pomoć policijskih službenika ove PU, obavljen je očevid, te su poduzete i druge dokazne radnje u cilju pronalaska NN počinitelja. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, nad 28-godišnjom Vukovarkom, utvrđeno je da je u kritično vrijeme, nakon verbalne svađe sa suprugom, istome zadala više ubodno reznih rana hladnim oružjem, od kojih je 29-godišnji suprug preminuo na mjestu kaznenog djela. 

28-godišnjakinja, uz kaznenu prijavu radi počinjenog kaznenog djela Teškog ubojstva, danas, 9. listopada u 10.00 sati, predana je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, nakon čega će u zakonskom roku biti prepraćena u Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Nastavljenim kriminalističkim istraživanjem, kao i dovršenim pojedinim dokaznim radnjama, u predmetu ubojstva 29-godišnjeg Vukovarca, utvrđen je i supočinitelj koji je zajedno s 28-godišnjom pokojnikovom suprugom usmrtio 29-godišnjaka.

U nedjelju, 9. listoapada, nešto prije 18 sati, od strane policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd, Direkcije policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uhićen je a po tome u svojstvu osumnjičenika i ispitan 32-godišnji državljanin Republike Srbije, sa područja Zemuna,  kojom prilikom je priznao supočinjenje kaznenog djela.

32-godišnjak, će 11. listopada biti doveden istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu.

Daljnje radnje u procesuiranju počinitelja kaznenog djela, provodit će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Okružnim tužilaštvom Republike Srbije.