Nedozvoljeno posjedovanje oružja

Photo PU_VS/Eksploziv/puska,pistolj i streljivo.JPG

Foto: ilustracija

Nastavkom kriminalističkog istraživanja događaja od 5./6. siječnja 2018. godine, kada su zbog uporabe vatrenog oružja u šumama „Lipovača“ i „Jordan“ u blizini Trpinje prekršajno prijavljeni 40-godišnjak i 35-godišnjak, kojima su oružja i oduzeta, ishodovan je i nalog za pretrage suca istrage Županijskog suda u Vukovaru.

Jučer, 18. siječnja, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske obavili su pretrage domova i osobnih vozila deset osoba na širem vukovarskom području.

U pretragama je pronađeno i oduzeto: poluautomatska puška „Crvena zastava“, pištolj „Crvena zastava“, plinski pištolj, sedam bajoneta, cijev od automatske puške, vojna optika za za ručni bacač raketa, šest spremnika za automatsku pušku i 866 komada različitog streljiva.

Tri osobe iz Trpinje, 39-godišnjak, 38-godišnjak i 27-godišnjak, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari" predane su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Također, protiv dvije osobe, 19-godišnjaka iz Bobote i 44-godišnjaka iz Vukovara, slijede optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Vukovaru zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.