OŠ Vladimir Nazor Komletinci: Dan planete Zemlje obilježen uređenjem školskog dvorišta

Photo PU_VS/Akcije/Dan planeta Zemlje/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U okviru provedbe nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“, policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske u suradnji s učenicima i učiteljima osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Komletinaca proveli su niz aktivnosti koje upućuju na zdrav odnos prema sebi i prirodi.

U petak, 22. travnja, kada se obilježava Dan planeta Zemlje,  svjetska ekološka akcija „Zelena čistka-jedan dan za čist okoliš“ provedena je u školskom dvorištu komletinačke osnovne škole.

Uposlenici škole, od učitelja, profesora do domara uključili su se u ovu akciju te su zajedno s učenicima uređivali školsko dvorište. Svi su se jednako trudili, a da pojedini zadaci nekima ne budu prezahtjevni, jer sudjelovali su i oni najmanji-učenici prvih razreda, pedagoginja škole rasporedila je učenike sedmih i osmih razreda na čišćenje kanala, prvašiće na čupanje korova i metenje dvorišta, dok su se ostali mogli opredijeliti za uređenje školske ograde, grabljanje trave ili pak uklanjanje kamenja. Samoinicijativno, uređenju školskog dvorišta uključile su se i majke učenika, kao i članovi otočkih izviđača „Suvara“. 

Nekoliko sati trajala je ovo radno druženje, a sav otpad je adekvatno zbrinut- korov i pokošena trava završili su u školskom komposištu, krupnije granje i nataloženi prirodni ostaci izvučeni iz kanala odveženi su komunalnim vozilom. Kako bi imali točne podatke koliko su otpada u ovoj akciji zbrinuli, otpad su učenici prije zbrinjavanja izvagali. O rezultatima akcije obećali su nas izvijestiti, no, i iz samih fotografija može se zaključiti kako je uređenje školskog dvorišta polučilo izvrsne rezultate jer u ugodnom društvu i dobrom raspoloženju i najteži poslovi čine se lakima.