Vinkovci: "Sigurno i vješto u prometu"

Photo PU_VS/Akcije/Sigurno i vjesto u prometu - 2012/DSC00641_300x200.jpg

 Foto: ilustracija

U sklopu početka školske godine, 5. rujna u Vinkovcima je u pješačkoj zoni održana tradicionalna akcija „Sigurno i vješto u prometu, u organizaciji AK Vinkovci te u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Vinkovci.  Prometno-edukativna akcija „Sigurno i vješto u prometu“ organizira se u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj neposredno prije početka i u prvom tjednu nove školske godine. U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima, Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa te Agencija za odgoj i obrazovanje.  Cilj je da zajednički potaknemo djecu i sve sudionike cestovnog prometa na odgovorno ponašanje u prometu i upozorimo na opasnosti koje djeca susreću na putu od kuće do škole.

 Navedena akcija usmjerena je primarno prema najmlađim sudionicima u prometu, djeci od pet do osam godina starosti kao i članovima njihovih obitelji, a organizirana je na način da su djelatnici AK Vinkovci na prostoru pješačke zone uz štand na kojem su dijeljeni edukativni materijali vezani za sigurnost djece u prometu, postavili improvizirani semaforizirani pješački prijelaz, na kojem je pravilno prelaženje preko istog djeci prezentirao policijski službenik za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Vinkovci.

 Sigurnost djeceu prometuprvenstveno je briga i odgovornost svih nas odraslih. Uz edukaciju koja se provodi u školama, posebno se stavlja naglasak na oprez vozača i odgovorno ponašanje roditelja koji svojim primjerom djeci mogu pomoći u snalaženju u prometu, počevši već od prelaska ulice uvijek na obilježenom pješačkom prijelazu.

U prvom tjednu nove školske godine, povećanoj sigurnosti djece u blizini škola, doprinijeli su i pripadnici školskih prometnih jedinica iz OŠ Josipa Lovretića iz Otoka, OŠ Ivana Mažuranića i OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Vinkovaca, koji su zajedno s policijskim službenicima, svojom pojačanom prisutnošću na svim većim prometnim raskrižjima u blizini škola i vrtića u gradu Vinkovcima i Otoku omogućavali djeci pješacima sigurniji i lakši prelazak preko pješačkih prijelaza.

 I ovom prilikom PU vukovarsko-srijemska upućuje apel svim sudionicima u prometu - budimo svi zajedno opreznii učinimo da se naša djeca osjećaju  sigurnima i zaštićenima u prometu.