Dragovoljno predane puške, streljivo i bomba

Photo PU_VS/Eksploziv/logo-manje oruzja/logo3.jpg

Na području PU vukovarsko-srijemske jučer, 15. siječnja, dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari zabilježene su u Starim Mikanovcima i Vinkovcima.

Foto: ilustracija

Na području PU vukovarsko-srijemske jučer, 15. siječnja, zabilježene su dvije dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari. Osoba koja je željela ostati anonimna dragovoljno je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu u Starim Mikanovcima predala poluautomatsku pušku, 60 komada pripadajućeg streljiva i ručnu bombu, dok je osoba koja je također željela ostati anonimna u Vinkovcima dragovoljno predala tzv. pumpericu „Mossberg“.

Dragovoljno predano oružje i minsko-eksplozivne tvari pohranjene su u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

           Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.