"Norijada 2017."

Photo PU_VS/Svasta/trava i tratincice 2.JPG

Apeliramo na sve mlade da završetak srednjoškolskog obrazovanja proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije

Foto: ilustracija 

Ovih dana građani su mogli zamijetiti maturante koji se okupljaju u većim skupinama i uz neizbježnu zvučnu pozadinu šeću ulicama grada, najavljujući kako se uskoro bliži završetak srednjoškolskog obrazovanja. Proslave kraja školske godine u nekim srednjim školama već su započela u prvim danima svibnja. Veći broja maturanata izlazi na gradska središta, tj. ulice i trgove te njihova okupljanja u parkovima ili na sportskim igralištima.

Središnja proslava Dana maturanata- „Norijada“ u Vinkovcima će se održati sutra, 19. svibnja. Program koji je Grad Vinkovci organizirao za maturante započinje u 18,00 sati okupljanjem u pješačkoj zoni u centru grada, gdje će maturanti otplesati veliko šokačko kolo. Potom se program nastavlja na nogometnom stadionu NK „Cibalia“, gdje je zabavno-glazbeni program predviđen od 20,00 do 1,00 sati.

Kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca, policija će provoditi preventivne aktivnosti u vidu pojačanog nadziranja mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih.

Apeliramo na sve mlade da završetak sredonjškolskog obarovanja proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti.

Čestitamo svim maturantima uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.