Oprezno u prometu u povodu blagdana Svih svetih

Photo PU_VS/svijeće1.jpg

Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana za očekivati je da će na području Županije vukovarsko-srijemske doći do povećanog prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima stoga skrećemo pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa i dodatno strpljenje u prometu.

 Foto: ilustracija

Prigodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u dane 01. i 02. studenog 2012. godine za očekivati je da će na području Županije vukovarsko-srijemske doći do povećanog prometa vozila i kretanja građana na prilazima većim grobljima. 

Policija stoga skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, a posebno da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da, kod parkiranja vozila, pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima. S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradovima promet će regulirati policijski službenici pa pozivamo sve vozače kao i druge sudionike u prometu za strpljenje, da poštuju prometne znakove kao i znakove koje daju policijski službenici, te da po mogućnosti koriste alternativne pravce kretanja kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i zastoji u prometu. 

Na blagdan Svih svetih potiču se  svi vjernici i svi ljudi dobre volje da se u susretu sa svojima nad njihovim grobovima ili pred križevima koji nadomještaju grobove onih za koje se ne zna gdje su pokopani, spominju onoga lijepoga, dobroga, plemenitoga u životu onih koji su otišli pred nama. 

Imajmo to na umu u danima koji su ispred nas te kao sudionici u prometu budimo tolerantniji. Visok stupanj osobne odgovornosti preduvjet je sigurnom upravljanju motornim vozilima u prometu na cestama. Svaki vozač koji upravlja vozilom u prometu na cestama mora biti svjestan kako tim činom preuzima i veliku odgovornost za sebe i ostale sudionike u prometu.