Kampanja "Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke"

Photo PU_VS/Akcije/Guiness/hugforrare.jpg

Povodom međunarodnog Dana rijetkih bolesti, Hrvatski Savez za rijetke bolesti prošle je godine pokrenuo kampanju "Zagrli za rijetke bolesti". U sklopu kampanje prikupljale su se fotografije zagrljaja i objavljivale na Facebook stranici Saveza.

Foto: https://www.facebook.com/hugforrare/

Povodom međunarodnog Dana rijetkih bolesti, Hrvatski Savez za rijetke bolesti prošle je godine pokrenuo kampanju "Zagrli za rijetke bolesti".
U sklopu kampanje prikupljale su se fotografije zagrljaja i objavljivale na Facebook stranici Saveza.
Obzirom na uspjeh prošlogodišnje kampanje, a u smislu podizanja svijesti javnosti o potrebama ljudi koji boluju od rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti ove je godine odlučio akciju proširiti; prijavili su se na obaranje Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja objavljenih u online albumu.

Riječ je o međunarodnoj kampanji "Hug For Rare" u koju su se do sada uključile brojne državne institucije, kompanije, te javne i privatne osobe iz Hrvatske te još 10 drugih zemalja.

Rijetke bolesti su, prema definiciji, one koje se javljaju na manje od petero od 10 tisuća stanovnika.
Od raznih vrsta rijetkih bolesti boluje 250 do 340 tisuća hrvatskih građana. Zbog malog broja oboljelih od pojedine bolesti, ni javnost a ni struka nemaju dovoljno znanja o njima.


Kampanja koju je podržao i MUP, traje od 21. do 27. veljače 2016., a fotografiju zagrljaja je potrebno snimiti u navedenom razdoblju te ju postaviti na web platformu https://hugforrare.com/.