"Policajac-prijatelj pomagač"

Photo PU_VS/Akcije/Prevencija/policajac-prijatelj pomagac/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Povodom obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja, djeca iz dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“ iz Vinkovaca u ponedjeljak, 2. listopada, posjetila su PU vukovarsko-srijemsku.

Jučerašnje edukativno druženje bilo je ujedno i prigoda da djeca čestitaju policajcima Dan policije i blagdan njenog zaštitnika svetog Mihovila, na njima najoriginalniji način- recitacijom „Želja“ i pjesmom „Moji Vinkovci“. Nakon uspješnog otklanjanja prvotne treme, djeca su se vrlo brzo opustila i uz brojna pitanja slušala kratka predavanja koja su za njih pripremile policijske službenice za prevenciju.

U goste su im dovele Borisa Klineca, policijskog službenika iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa, koji ih je detaljnije informirao o opasnostima koja se kriju u neopreznom ponašanju u prometu, podsjetio ih je i kako u automobilima uvijek moraju sjediti u sigurnosnim sjedalicama, uz obvezno korištenje sigurnosnog pojasa; također ih je upozorio na nužnost korištenja zaštitne kacige za vrijeme vožnje biciklom kao i na mnoga prometna pravila koja do polaska u školu trebaju naučiti.

Kontakt policajac Marko Pajić djeci je pojasnio što je njegova svakodnevna zadaća te da se njemu uvijek mogu obratiti ukoliko im zatreba bilo kakva pomoć ili savjet, kao i da mu trebaju dojaviti ukoliko zamijete sumnjive osobe ili predmeta u blizini vrtića. No, čini se kako je najveću pozornost djece izazvala čarolija koju je pokazao kriminalistički tehničar Milan Špoljarić kada je, uz pomoć „magičnog praha“, izradio otiske prsiju malih gostiju.

Suvišno je reći kako je nakon ovog druženja hrvatska policija zasigurno bogatija za veći broj zainteresiranih kandidata za školovanje za zanimanje policajac/policajka.