Najava akcije "Nadzor brzine kretanja vozila"

Photo PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac05.jpg

Od 20. do 26. kolovoza na području PU vukovarsko-srijemske provodit će se pojačani nadzor prometa, usklađen sa akcijama Europske unije za 2012. godinu.

 Foto: ilustracija

 Od 20. do 26. kolovoza na području PU vukovarsko-srijemske provodit će se pojačani nadzor prometa, usklađen sa akcijama Europske unije za 2012. godinu.

Ova sedmodnevna preventivno-represivna akcija usmjerena je prvenstveno na suzbijanje prekršaja - nepropisne brzine kretanja vozila, ali i na ostale prometne prekršaje ( neprilagođena brzina kretanja, prisutnost alkohola, nepoštivanje prometnih propisa, nepropisno uključivanje u promet….). Naglasak akcije koja se provodi na razini Republike Hrvatske, za područje naše policijske uprave stavljen je na četvrtak - 23. kolovoza, kada će se rečene mjere pojačano provoditi.

Kako je riječ o hvale vrijednoj akciji, govori i podatak o evidentirane 562 prometne nesreće na području PU vukovarsko-srijemske, u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine, i to : 6 prometnih nesreća s poginulim osobama, 261 prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama te 295 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Nadalje, 465 osoba je nastradalo, od čega 6 smrtno, 58 osoba je teško, a 401 lako tjelesno ozlijeđena.

Iako postoje pozitivni trendovi odnosno uočeno je smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 107 nesreća u usporedbi sa istovjetnim razdobljem 2011. godine, brojka od 562 prometne nesreće za prvih šest mjeseci tekuće godine, govori kako je neupitna potreba provođenja ove, ali i sličnih akcija, kako bi se podigla svijest o potrebi podizanja kulture u prometu na zavidniju razinu.

Stoga, vozači, ali i ostali sudionici u prometu, oprez! Svako nesavjesno ponašanje u prometu naši policijski službenici će na licu mjesta sankcionirati.