Analiza provedbe 22. operativne akcije "Mir i dobro"

Photo PU_VS////MID2.jpg

Foto: ilustracija

Iz godine u godinu operativna akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Mir i dobro“ koja se provodi u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana na području Vukovarsko-srijemske županije daje dobre rezultate .

Riječ je o akciji koja nizom preventivnih postupanja policije nastoji u blagdansko vrijeme održati povoljno stanje javnog reda i mira, a izričit naglasak stavlja na sprječavanje zlouporabe pirotehničkih sredstava. Ova 22. po redu akcija, ove godine provodila se od 15. prosinca 2015. do 8. siječnja 2016. godine.

Za trajanja akcije nijedna osoba nije smrtno stradala, dok su tri osobe (dvije maloljetne i jedna punoljetna) lakše ozlijeđene uslijed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvom. Teže ozlijeđenih osoba nije bio.

Također, oduzeto je šest komada oružja, 36 komada različitog streljiva i jedno eksplozivno sredstvo. Zbog neovlaštenog posjedovanja oružja sankcionirane su dvije punoljetne osobe( jedna prekršajna i jedna kaznena prijava).

Podsjećamo:

Uporaba pirotehničkih sredstava razreda II i III dopuštena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, a zabranjena je njihova uporaba u zatvorenim prostorijama.