Policijska uprava vukovarsko-srijemska proslavila Dan policije

Photo PU_VS/Akcije/Dan policije-2012/IMG_0927_300x200.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U četvrtak i petak, 27. i 28. rujna, u gradovima Vinkovcima i Vukovaru, te završno, u gradu Županji, prigodnim programom obilježen je Dan policije na području PU vukovarsko – srijemske.

Program obilježavanja Dana policije započeo je 27. rujna u 9.15 sati, polaganjem cvjetnog aranžmana i paljenjem svijeće od strane predstavnika PU vukovarsko-srijemske, gospodina Tomislava Iljića sa delegacijom policijskih službenika, kod spomen obilježja poginulim i umrlim policijskim službenicima, ispred zgrade Policijske uprave vukovarsko-srijemske u Vinkovcima.

Istog dana, u 10 sati, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, za sve poginule i umrle pripadnike MUP-a RH, PU vukovarsko-srijemske, vijence su položili i svijeće zapalili, načelnik odjela za granicu PU vukovarsko-srijemske gospodin Tomislav Iljić sa delegacijom, predstavnici Ministarstva obrane, delegacija Vukovarsko-srijemske županije na čelu s županom, gospodinom Božom Galićem.

Obilježavanje blagdana Sv. Mihaela i Dana policije nastavljeno je dana 28. rujna, u 10.30 sati svetom misom u crkvi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja za sve poginule, nestale i umrle policijske službenike i namještenike naše Policijske uprave, a koju je služio Županjski župnik, velečasni Ivan Varoščić.

Program je nastavljen na Trgu kralja Tomislava u Županji, izvođenjem pokazne vježbe policijskih službenika  Interventne jedinice policije PU vukovarsko-srijemske koja se sastoji iz četiri dijela:

  • rukovanje s pištoljem i strojnicom „Ero“
  • udarci, blokade i zahvati za privođenje sa „VIP Tonfom“
  • pokazna vježba iz samoobrane i juda u sklopu koje ćemo vidjeti judo padove, bacanja, zahvate za privođenje te obranu od nenaoružanog i naoružanog napadača
  • vježba postupanja policijskih službenika prilikom rješavanja situacije zabarkadirane naoružane osobe.

Nakon završene pokazne vježbe Interventne jedinice policije, uslijedila  je vježba policijskih službenika grupe protueksplozijske zaštite PU vukovarsko-srijemske, u kojoj su policijski službenici nakon zaprimljene dojave o pronalasku sumnjivog paketa, došli sa službenim vozilom na mjesto događaja gdje su uz pomoć službenog psa za detekciju eksploziva , po imenu „Dagga“, pronašli sumnjivi paket, a potom ga na mjestu pronalaska neutralizirali tzv. vodenim topom“.

Po završetku pokazne vježbe policijskih službenika Interventne jedinice policije kao i policijskih službenika grupe protueksplozijske zaštite, nastavljeno je  razgledavanje izložene opreme i tehnike, kojom se u svom svakodnevnom radu koriste policijski službenici kriminalističke policije, prometne policije, policijski službenici PEZ-a te policijski službenici Interventne jedinice policije.

Program je nastavljen u Lovačkom domu u Cerni, gdje se prigodnim riječima obratio načelnik PU vukovarsko-srijemske gospodin Blaž Topalović.

Nakon prigodnih govora, načelnik PU , gospodin Blaž Topalović svečano je uručio zahvalnicu Gradu Županji za uspješnu suradnju s PU vukovarsko-srijemskom.

Također je uručio pohvalnice policijskim i državnim službenicima PU vukovarsko-srijemske Dariu Dragičeviću, Ivanu Đurkiću, Ani Horvat, Mariu Hrženjaku, Vesni Križanić, Nedjeljku Lovriću, Ivici Matoševiću, Tomi Mićiću, Vjeranu Pavličiću, Tomislavu Raiću-Stojanoviću, Stipi Stankoviću, Vladi Suziću, Gordani Šimičić, Branimiru Škrlecu, Peri Turiću, Zlatku Valentiću, Robertu Varziću i Milanu Žalcu, zbog iskazane visoke profesionalnosti, kojom se osobito pridonijelo općem stanju sigurnosti, kao i za postignute iznadprosječne rezultate u radu.

Nadamo se da će dodjela pohvalnica biti dodatni poticaj da u budućem periodu budemo još uspješniji  u svakodnevnim zadaćama.