Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Photo PU_VS/Akcije/Nasilje nad zenama/nasilje nad ženama.jpg

 Foto: ilustracija

Dana 22. rujna obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama s osnovnim ciljem da se društvo senzibilizira na problematiku nasilja nad ženama, te kako bi se poslala jasna poruka da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku. Nasilje ne smije ostati obiteljska ili neka druga tajna već o toj temi treba javno govoriti, treba problem osvijestiti, treba senzibilizirati društvo i institucije koje bi se time trebale intenzivno baviti.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. godine, kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene - supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.

Povodom obilježavanja 12. obljetnice njihove tragične pogibije u suradnji policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, djelatnika Centra za socijalnu skrb Vinkovci, Obiteljskog centra Vukovarsko-srijemske županije i Sigurne kuće Vukovarsko-srijemske županije, dana 22. rujna u vremenu od 9,00 do12,00 sati, ispred Gradske kavane u Vinkovcima (Trg bana Josipa Šokčevića), postavit će se Info pult sa promotivnim materijalima, kako bi se svi građani upoznali s njihovim pravima, te da im se ukaže na razne vrste nasilničkog ponašanja kao i na upute gdje potražiti pomoć.

Pozivamo sve građane i građanke da svojom posjetom Info pultu podrže obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te da se na taj dan svi zajedno aktivnije uključimo kako bi poslali jasnu poruku kako nasilje bez obzira na to kako se ono predstavlja uvijek ostaje nasilje i da je kao takvo potpuno neprihvatljiv oblik ponašanja.