Rezultati 24-tnog nadzora brzine kretanja vozila na području PU vukovarsko-srijemske

Photo PU_VS/Brzina/logo tispol.jpg

Tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila 25./26. kolovoza 2016. godine evidentirano 96 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila na cestama Policijske uprave vukovarsko-srijemske, što je 3 puta više prekršaja jer se u prosjeku kroz 24 sata

Foto: ilustracija

Tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila 25./26. kolovoza 2016. godine evidentirano 96 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila na cestama Policijske uprave vukovarsko-srijemske, što je 3 puta više prekršaja jer se u prosjeku kroz 24 sata na području ove Policijske  uprave evidentira 36 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Ovakve akcije su pokazatelj da se učestalo na cestama ove Policijske uprave prekoračuje dopuštena brzina kretanja vozila u cestovnom prometu.

Nadzor brzine kretanja vozila vršen je i na 14 lokacija koje su predložili građani.

Najveća prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila zabilježena su na autocesti Zagreb-Lipovac u nadležnosti ove policijske uprave.

Napominjemo da je jedan od ciljeva Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa od 2011. do 2020. godine „Poštivanje dopuštene brzine kretanja vozila na cestama u optimalnim prometnim uvjetima kod 90% vozača, a ostali vozači ne smiju utvrđena ograničenja prekoračivati za više od 15 posto“.