Obavijest

Photo PU_VS/poplave/naslovna.JPG

Vlada RH je donijela Odluku o mjeri pomoći stanovništvu, prema kojoj će se građanima koji su izravno pogođeni poplavom nove isprave umjesto onih koje su nestale, izgubljene ili uništene u poplavi, izdati na teret državnog proračuna.

Foto: ilustracija

Zbog iznimno teške situacije i položaja osoba koje su pogođene poplavama, Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj dana 22.05.2014. godine je donijela Odluku o mjeri pomoći stanovništvu, prema kojoj će se građanima koji su izravno pogođeni poplavom nove isprave umjesto onih koje su nestale, izgubljene ili uništene u poplavi, izdati na teret državnog proračuna.

Također, u svim policijskim upravama i policijskim postajama koje obavljaju upravne poslove omogućeno je zaprimanje zahtjeva za izdavanje isprava građanima koji im se obrate, a dolaze s poplavljenog područja Republike Hrvatske.

Za sve dodatne informacije u vezi s izdavanjem dokumenata građani se mogu obratiti Upravi za upravne i inspekcijske poslove Ministarstva unutarnjih poslova na telefone: 01/3788-193 i 01/3788-852, fax 01/3788-753 ili Službi za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova na e-mail adresu pitanja@mup.hr.