Gužve na glavnim cestama

Photo PU_VS/Prometne/materijalna_autocesta_magla2.JPG

Na svim glavnim cestovnim smjerovima koji gravitiraju međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima na području Vukovarsko-srijemske županije promet je, pretežno radi priljeva vozila osoba koje su na privremenom radu u inozemstvu- srednjeg intenziteta, a odvija se nesmetano

Foto: ilustracija

Na svim glavnim cestovnim smjerovima koji gravitiraju međunarodnim cestovnim graničnim prijelazima na području Vukovarsko-srijemske županije promet je trenutno, pretežno radi priljeva vozila osoba koje su na privremenom radu u inozemstvu, srednjeg intenziteta, a odvija se nesmetano. Na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo – smjer prema Srbiji, kolona (teretnih) vozila je između 3–4 kilometra, dok osobna vozila prolaze uz manja zadržavanja. Na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Ilok ne prometuju teretna vozila (iznad 3,5t ukupne mase).  

Upućujemo vozače na dosljedno poštivanje prometnih propisa, posebice u segmentu ograničenja brzine kretanja i zabrane pretjecanja kolone vozila. Također, podsjećamo kako na svim glavnim cestovnim smjerovima vozila moraju imati zimsku opremu.