Najava: Gunja- 8. lipnja: Preventivni projekt "Živim život bez nasilja"

Photo PU_VS/Nasilje/Živim život bez nasilja.jpg

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja'' Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te nevladinim udrugama „Status M“ i Riječi/Prave/Predstave.

Foto: ilustracija

Policijska uprava vukovarsko-srijemska nastavlja provoditi aktivnosti  u sklopu preventivnog projekta ''Živim život bez nasilja''   Ministarstva unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te nevladinim udrugama „Status M“ i Riječi/Prave/Predstave. U srijedu, 8. lipnja 2016. godine, u Gunji će se održati radionica i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Preventivne aktivnosti održat će se po slijedećem programu:

Interaktivna radionica u „Antuna i Stjepana Radić“  s početkom u  10,00 sati.  Radionicu, koja je zatvorena za medije, će održati policijski službenik Ravnateljstva policije (g. Nikša Jelovčić)  i predstavnik iz Udruge „Inicijativa mladića Status M“– Mislav Mihael Mandir 

        Konferencija za medije u prostorijama  škole  u 11,00 sati na kojoj će sudjelovati:  

  • predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta
  • voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije gđa. Sandra    Veber,
  • predstavnik Vukovarsko-srijemske županije 
  • ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske g. Miro Bradić ,
  • načelnik Gunje g. Hrvoje Lucić,
  • ravnatelji osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine(općina Orašje i Brčko-distrikta)
  • predstavnik IPA Hrvatska,
  • voditelj programa g. Zlatan Zuhrić-Zuhra

Predstava ''Nasilje – za nasilje nema opravdanja''te prigodni scensko-glazbeni program u dvorani u Gunji u 11,30 satiza uzvanike i učenike sedmih i osmih razreda navedenih osnovnih škola. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost,a  u scensko – glazbenom programu sudjeluju pijanist Matija Dedić, grupa „Apokalipso“ te voditelj programa Zlatan Zuhrić Zuhra.