"Prometna učilica": Učenici iz Privlake ostvarili zapažen rezultat

Photo PU_VS/Akcije/Prometna ucilica - 2012/2017 privlaka/naslovna.JPG

Foto: PU vukovarsko-srijemska 

Na osmom državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa učenici Osnovne škole „Stjepan Antolović“ iz Privlake pokazali su zavidno znanje.  

U natjecanju koje je trajalo tijekom listopada i studenog protekle godine putem web aplikacije „Prometna učilica“ , a sudjelovale su gotovo sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj, učenici privlačke osnovne škole ostvarili su zapažen rezultat, kako u pojedinačnom natjecanju, tako i u kategoriji najuspješnija škola, najuspješniji razred  i najuspješniji mentor.

„Prometna učilica“ je web aplikacija za poučavanje, učenje, samostalno vježbanje i provjeru znanja edukativnih sadržaja prometne kulture usuglašenim od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa MUP-a RH i verificiranim nastavnim planovima. „Prometna učilica“ namijenjena je učenicima za korištenje u informatičkim učionicama osnovnih škola ili u njihovim domovima, učiteljima za prezentaciju i poučavanje, te Ministarstvu unutarnjih poslova za unapređenje sigurnosti cestovnog prometa kod najranjivije skupine sudionika u prometu – djece i provođenje/praćenje akcija Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Učenici iz OŠ „Stjepan Antolović“ na osmom državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa (školska godina 2016./2017.), za postignute rezultate dobili su sljedeće nagrade:

Druga nagrada – skateboard, kaciga, štitnici: Andrej Lamešić, 1. razred.

Četvrta nagrada – biciklistička jakna, lokot: Antun Antolović, 2. razred.

Peta nagrada – LED sat: Veronika Kostančar, 4. razred.

Jednodnevni izlet za najuspješniji razred u Republici Hrvatskoj: 6.a. razred(OŠ Stjepana Antolovića Privlaka).

Voditelj najuspješnijeg razrednog odjeljenja je učiteljica Vera Klanac, također iz OŠ „Stjepan Antolović“, kojoj je za njezin uspješan rad dodijeljen tablet PC.

Navedena Osnovna škola, kao jedna od tri najuspješnije škole na državnoj razini, nagrađena je i s jednim prijenosnim računalom.

Prigodna dodjela navedenih nagrda upriličena je 3. veljače 2017.g.  u OŠ „Stjepana Antolović“ u Privlaci. Nagrade su uručili gospodin Mario Rezo iz tvrtke "Markot.tel d.o.o." i Tomislav Dežić, policijski službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave vukovarsko-srijemske. 

 

Čestitamo navedenim učenicima - dobitnicima nagrada, kao i njihovim nastavnicima.