Akcija "Manje oružja, manje tragedija" – dragovoljna predaja oružja i streljiva u 2014. godini

Photo PU_BB/slike vijesti/momt02.jpg

Dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u prošloj 2014. godini -odlučili su građani Županije bjelovarsko-bilogorske.

Foto: ilustracija

Dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u prošloj 2014. godini -odlučili su građani Županije bjelovarsko-bilogorske. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali: 18 automatskih pušaka, tri  automatska pištolja, jednu poluautomatsku  pušku, 12 repetirajućih   pušaka, 10 komada pištolja i revolvera, 26 raznih dijelova vatrenog oružja, 145 ručnih bombi, 44 mine, 84 komada različitog rasprskavajućeg oružja, 13153 komada različitog streljiva i 22,2 kg  eksploziva.    

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja koje imaju u posjedu nezakonito  bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave ovakvo oružje policiji radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 

PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU. 

GRAĐANI KOJI DRAGOVOLJNO ŽELE PREDATI ORUŽJE MOGU NAZVATI TELEFONSKI BROJ POLICIJE 192.

Nakon poziva i dogovora o vremenu preuzimanja na njihove kućne adrese uputit će se stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.