Pojačane aktivnosti policije za dane "Martinja"

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

U razdoblju od 07. do 11. studenoga 2014. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Foto: ilustracija               

U razdoblju od 07. do 11. studenoga 2014. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti   usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

 Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veliki broj kontrolnih punktova, odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

Savjeti vozačima koji namjeravaju piti alkoholna pića :

      - koristite javni prijevoz

      - koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije

      - idite pješice

      - ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag,   ili   zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze

 - ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti)

- ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića.

 U namjeri zadržavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise te da  posebice  ne voze pod utjecajem alkohola i da poštuju ograničenja brzine.