Prevarena 75-godišnjakinja iz Bjelovara

Photo PU_BB/slike vijesti/novac01.jpg

Prošlog petka, 24. veljače, nepoznata osoba je putem telefona nazvala 75-godišnjakinju iz Bjelovara, Ulica Ljudevita Jonkeja, te ju pitala da li ima kod kuće i koliko novčanica, jer su se navodno pojavile krivotvorine i da joj pročita serijske brojeve, što je žena i učinila.  

 Foto: ilustracija

Prošlog petka, 24. veljače, nepoznata osoba je putem telefona nazvala 75-godišnjakinju iz Bjelovara, Ulica Ljudevita Jonkeja,  te ju pitala da li ima kod kuće i koliko novčanica, jer su se navodno pojavile krivotvorine i da joj pročita serijske brojeve, što je žena i učinila. U srijedu 01. ožujka ponovno je nazvala nepoznata osoba i predstavila se kao policijski službenik i da u suradnji sa bankom obavlja  zamjene krivotvorenih novčanica te da će na njezinu adresu doći inspektor po novac. Istog dana popodne u dvorište prijaviteljice došao je mladić starosti  20-30 godina  kojem je žena predala nešto više od 1000 kuna, nakon čega  se prevarant odvezao u tamnom automobilu.

Ponovo upozoravamo građane, posebice one starije životne dobi, na ovakve i slične načine prijevara i krađa, te ih pozivamo da u slučaju da na ovaj ili sličan način pokušaju biti prevareni ili pokradeni, odmah pozovu policiju na telefon 192.