Uručena odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti

Photo PU_BB/slike vijesti/SPOMENICE DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI/_DSC0105.JPG

 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

 Danas, 12. prosinca 2014. godine u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj na prigodnoj svečanosti uručena su odlikovanja Spomenica domovinske zahvalnosti trojici policijskih službenika naše Policijske uprave te su dodijeljene spomen-značke umirovljenim policijskim službenicima i pohvalnica jednom policijskom službeniku.

Na početku svečanosti nazočnima se uz čestitke odlikovanima i pohvaljenom te  zahvalu umirovljenim djelatnicima, kratkim govorom obratio načelnik Policijske uprave  Dragutin Vurnek.

Na temelju 98. Ustava Republike Hrvatske i članka 2., 3. i 23. Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović je 16. rujna 2014. godine donio Odluku o dodjeli odlikovanja Spomenice domovinske zahvalnosti.

Za časnu i uzornu službu odlikovani su policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske: 

 Dušanka Kuštrić, vođa grupe za gospodarski kriminalitet

Gordana Vlašiček, policijska službenica za gospodarski kriminalitet

Tomislav Matiša, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa 

Odlikovanja je uručio načelnik Vurnek, a u ime odlikovanih riječi zahvale uputio je Tomislav Matiša.

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu dodjele spomen - značke ili kratkog vatrenog oružja ministar unutarnjih poslova je donio Rješenje o dodjeli spomen-značke za četvero policijskih službenika kojima je prestala služba s pravom na mirovinu, a spomen značke je umirovljenim djelatnicima također uručio načelnik Policijske uprave.  

Za savjestan i profesionalan rad u obavljanju policijskih poslova te za osobni doprinos ugledu i javnom predstavljanju Policije, načelnik Policijske uprave Dragutin Vurnek dodijelio je Pohvalnicu policijskom službeniku Postaje prometne policije Bjelovar, Mariju Brežnjaku.