Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava u razdoblju od 17. do 19. svibnja 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

Na cesti između Drleža i Golubinjaka u kontroli prometa zaustavljen je 31-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,18 grama po kilogramu.

Foto: ilustracija

     Tijekom proteklih 48 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

    U nedjelju 18. svibnja, u ranim jutarnjim satima u Grubišnom polju, u Ulici kralja Zvonimira, u kontroli prometa zatečen je 20-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,07 grama po kilogramu.

   U nedjelju 18. svibnja, u ranim jutarnjim satima u Bjelovaru, u Ulici Matice hrvatske, u kontroli prometa zatečen je 26-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,19 grama po kilogramu.

    U nedjelju 18. svibnja, u ranim jutarnjim satima na cesti između Drleža i Golubinjaka u kontroli prometa zaustavljen je 31-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,18 grama po kilogramu.

    Počinitelji prekršaja su uhićeni i smješteni u posebnu prostoriju do otriježnjena te protiv njih slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom prekršajnom sudu.

    Od kriminaliteta su prijavljene tri teške krađe provaljivanjem, četiri oštećenja tuđe stvari te tri krađe i to:

-u subotu 17. svibnja u Patkovcu, iz nezaključane kuće netko je otuđio novac,

-u subotu 17. svibnja u Bjelovaru, u Ulici Željka Sabola, na parkiralištu, iz ostavljene jakne netko je otuđio mobitel,

-neutvrđenog dana u Sasovcu, iz kuće u kojoj nitko ne živi netko je ukrao slike i noževe.

    Policijski službenici su postupali po šest narušavanja javnog reda i mira i to:

-u subotu 17. svibnja, u Bjelovaru, u Ulici Petra Preradovića pijani 20-godišnjak je galamio te drškom noža lupao po staklima trgovina,

-u subotu 17.  svibnja, u Bjelovaru, u Ulici Petra Preradovića jedna osoba je sprejem za samoobranu pošpricala prolaznika,

-u subotu 17.  svibnja, u Đulovcu, u ugostiteljskom objektu, pijani 25-godišnjak je lupao šakama po stolu nakon čega je gosta ugostiteljskog objekta rukom uhvatio za kosu i tražio ga da mu plati piće,

-u nedjelju 18. svibnja, u Bjelovaru, u Ulici Eugena Kumičića 51-godišnjak je vikao i galamio na 59-godišnjaka u njegovom dvorištu,

-u  nedjelju 18. svibnja, u Daruvaru, u Ulici Josipa Jelačića, 20-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenika te je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu. Protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira kao i iz Zakona o osobnoj iskaznici.

-u nedjelju 18. svibnja u Velikom Grđevcu, u Ulici kralja Tomislava, vlasnik ugostiteljskog objekata je izvan radnog vremena puštao glasnu glazbu koja se čula izvan objekta, kao i galama gostiju. Protiv vlasnika slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira kao i obavijest nadležnom državnom tijelu zbog prekoračenja radnog vremena.

Policijski službenici su još postupali po pet nasilničkih ponašanja u obitelji.

Od petka 16. svibnja 2014. godine od 13,30 sati zbog izlijevanja vode  ŽC-3282 na relaciji Dražica - Orlovac zatvorena je za sav promet.