"Zajedno protiv govora mržnje"

Photo PU_BB/Preventivne akcije/Zajedno protiv govora mržnje/ZPGMnaslovna.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bil.

         U subotu, 27. svibnja, u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar svečano i sportski je započet preventivni projekt „Zajedno protiv govora mržnje“. Ovaj projekt provode Ravnateljstvo policije na nacionalnoj razini i Policijske uprave na svojim područjima djelovanja.  

          Cilj ovog projekta je promicanje kulture tolerancije i nenasilja te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja i u konačnici prevencija kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje. Poseban naglasak u projektu je na prevenciji govora mržnje na sportskim terenima. 

          U sklopu projekta provedene su slijedeće aktivnosti i to:

  • Interaktivna radionica za učenike „Prevenirajmo zajedno govor mržnje“ koja je održana u učionici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar na kojoj su sudjelovali učenici srednjih škola i mladi sportaši,
  • Multimedijalni kutak „Stani pred kameru i pošalji poruku“za učenike i uzvanike, koji je također bio u prostoru Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar na kojem su istaknuti govornici dali svoje jasne poruke.
  • I na kraju za učenike, uzvanike i građane odigrana je utakmici 1. hrvatske rukometne lige za žene između ŽRK Bjelovar i ŽRK Zrinski iz Čakovca na kojoj su svi gledatelji svojim navijanjem i pozitivnim stavom isticali „Ja sam za fair play“, a balonima u svim duginim bojama sa sloganom „Reci ne govoru mržnje“ su uvelike uljepšali tribine.