U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola

Photo PU_BB/DAN KAPELANIJE 2012/glavna fotografija.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U petak 21. rujna 2012. godine, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj obilježen je Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.

Sveta misa održana je u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Bjelovaru koju je predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

U nadahnutoj propovijedi mons. Jezerinca posebno je bila dojmljiva njegova misao da svatko od nas mora doista živjeti svoj poziv i o tome svjedočiti vlastitim primjerom. Naročito značenje ima biskupova poruka: „Policajac je čovjek reda. Da bi mogao stvarati odnosno održavati red, mora i sam njegovati red. Policajac je čovjek mira. Da bi bio graditelj mira, mora u sebi njegovati mir.“

Istaknuo je da, slaveći Dan kapelanije, želimo još više dozvati u svijest svoje zvanje koje je časno i odgovorno pred Bogom i ljudima.

Svoju propovijed završio je riječima: „Svim pokojnim policajcima koji su nesebično služili u svom zvanju svome narodu, osobito poginulima u Domovinskom ratu, želimo pokoj vječni.“

Obzirom da je ovo četvrta godina u kojoj obilježavamo Dan policijske kapelanije osnovane za našu Policijsku upravu, osobito smo zahvalni biskupu mons. Jezerincu što nas je ponovo počastio svojim dolaskom.  Svima nama ovo je dodatno uveličalo proslavu Dana policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.