Rezultati aktivnosti za "Martinje" 2016.

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

Od 11. do 14. studenog 2016. godine na području naše PU provedene su preventivno-represivne aktivnosti povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Foto: ilustracija

          Od 11. do 14. studenog 2016. godine na području naše PU provedene su  preventivno-represivne aktivnosti povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“, usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.   

          Tom prilikom kontrolirano je 250 vozača i vozila, a u prekršaju su zatečena 92 sudionika u prometu. ,26 vozača je upravljalo motornim vozilom pod utjecajem alkohola ( najveća koncentracija od 2,41 g/kg evidentirana je u subotu na području PP Čazma kod 28-godišnjeg vozač), 13 vozača prekoračilo je  dopuštenu brzinu kretanja vozila, 10 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni pojas, jedan vozač upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan vozač upravljao je vozilom za vrijeme zabrane, a zbog ostalih prekršaja kažnjen je 41 vozač.