Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Photo PU_BB/Promet/smrt na cesti.png

Jučer, oko 17,30 sati, 55-godišnji državljanin Republike Mađarske je upravljao sa svojim osobnim automobilom marke „Subaru“, mađarskih reg. oznaka, nenaseljenim dijelom ceste između Zdenčaca i Palešnika, te je izlaskom iz desnog zavoja zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desno u livadu gdje se i zaustavio.

Foto: ilustracija

          U četvrtak, 27. travnja, oko 17,30 sati, 55-godišnji državljanin Republike Mađarske je upravljao sa svojim osobnim automobilom marke „Subaru“, mađarskih reg. oznaka, nenaseljenim dijelom ceste između Zdenčaca i Palešnika, te je izlaskom iz desnog zavoja zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor nad vozilom i sletio u desno u livadu gdje se i zaustavio. Tom prilikom na vozilu nastala je materijalna šteta od oko 5000 kuna, a alkotestiranjem kod vozača nije bilo reakcije na alkohol. Vozaču je zbog počinjenog prekršaja na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

          Oprezno u prometu!

          Sukladno vremenskim prognozama, tijekom vikenda očekuju nas povremeno kišne oborine i nepovoljni vremenski uvjeti, te molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez.

          Vozače motornih vozila molimo da za vrijeme kišnih oborina i uvjetima smanjene vidljivosti ( noću) dodatno smanje brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.

          Pješake i vozače bicikala molimo da budu izuzeto oprezni tijekom kišnih oborina i noću, te da za svoje skretanje koriste površine namijenjene pješacima odnosno vozačima bicikala. Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

          Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i smanjenja broja prometnih nesreća, posebice prometnih nesreća s poginulim i ozlijeđenim osoba, apeliramo na sve sudionike da se pridržavaju prometnih pravila i zakonskih odredbi.