Preventivne aktivnosti Postaje prometne policije Bjelovar

Photo PU_BB/Motoalka/Moto-alka 2016/Naslovna.JPG

Foto: ilustracija

             U subotu, 07. svibnja, u vremenu od 09,00 do 12,00 sati, na gradskom korzu u Bjelovaru, na Trgu Eugena Kvaternika, Postaja prometne policije Bjelovar u suradnji s Moto klubom „Whitecity Ridres“, „Moto-klubom Bjelovar“ i „Auto-klubom Bjelovar“ održala je u okviru svojih preventivnih aktivnosti, preventivnu akciju pod nazivom „EDUKATIVNO – POKAZNI POLIGON SIGURNE VOŽNJE MOPEDOM I MOTOCIKLOM“.

            Tom prigodom, iskusniji vozači, članovi moto klubova demonstrirali su načine sigurne vožnje u različitim uvjetima, na postavljenom pokaznom poligonu. Što se tiče odaziva mladih vozača, organizatori ističu zadovoljstvo jer se odazvao velik broj koji su isprobali vožnju na poligonu.

            Na Gradskom korzu bio je postavljen i simulator prevrtanja automobila prilikom sudara i simulator sudara, odnosno reagiranja sigurnosnog pojasa u trenutku prometne nesreće, koje je velik broj zainteresiranih i isprobao.

            Predstavnici Hitne medicinske pomoći Opće bolnice Bjelovar prezentirali su pružanje prve pomoći nastradalima u prometnim nesrećama, s naglaskom na pomoć pri stradavanju mopedista i motociklista, te pravilan način imobilizacije i skidanja zaštitne kacige.

            Postaja prometne policije Bjelovar sudjelovala je s prezentacijom službenih vozila i opreme, te podjelom promidžbenih materijala. Od vozila bili su izloženi presretač i motocikl s policijskim obilježjima, a od opreme, uređaj za mjerenje koncentracije alkohola u izdahnutom zraku (Drager) i uređaj za mjerenje brzine kretanja vozila „Famashot“.

            Nakon edukativno-pokaznog dijela akcije, u vremenu od 12,00 do 14,00 sati na istom mjestu održala se Glu-moto alka, tradicionalno povodom održavanja BOK festa.