Preventivna kampanja“ Dvije djevojčice“ u Bjelovaru

Photo PU_BB/slike vijesti/Dvije djevojčice/Dvije djevojčice 293.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska 

    PU bjelovarsko-bilogorska uključila se provođenje nacionalne preventivne kampanje prevencije trgovanja ljudima „Dvije djevojčice“.

    Kampanju „Dvije djevojčice“ provodi trinaest europskih zemalja kojima je cilj osvijestiti mlade i djecu o problemu trgovanja ljudima te ih upozoriti na potencijalno opasne situacije i kako ih prepoznati.U Republici Hrvatskoj kampanju provodi CESI u suradnji s Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Ministarstvom unutarnjih polova – Ravnateljstvo policije, Pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova i Uredom RH za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

    U provođenje kampanje na  području Bjelovarsko- bilogorske županije uključili su se Grad Bjelovar, Odbor za ravnopravnost spolova grada Bjelovara, Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska i županijska koordinatorica za školske preventivne programe u osnovnim i srednjim školama u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje –Područni ured Bjelovar i srednjim školama na području županije. 

   Aktivnosti iz kampanje započele su javnim predavanjem Trgovanje ljudima- kampanja „Dvije djevojčice“ održanom u petak, 13. lipnja 2014. godine,  u Velikoj vijećnici Grada Bjelovara u organizaciji Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara. Kampanju i edukativne materijale je predstavila Sanja Cesar iz udruge CESI, a goste su pozdravile Lidija Novosel-zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara, Tatjana Grđan-predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara i Barbara Vukalović-policijska službenica za prevenciju PU bjelovarsko-bilogorske.

    Aktivnosti iz Kampanje na području Bjelovarsko-bilogorske županije  provodit će se od lipnja 2014. godine do travnja 2015. godine i bit će usmjerene na nezaposlene osobe/tražitelje zaposlenja na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područni ured Bjelovar i učenike završnih razreda srednjih škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije kao i na stručnjake raznih profila i lokalnu zajednicu u cjelini.