Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava na dan 19./20. svibanj 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/momt01.jpg

Jedna osoba iz okolice Bjelovara policijskim službenicama je dragovoljno predala automatsku pušku AK47 i 250 komada pripadajućeg streljiva.

Foto: MUP RH 

    Tijekom proteklih 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske nije bilo prometnih nesreća.

    U Daruvaru, u Ulici Stjepana Radića u kontroli prometa zaustavljen je 35-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod vidim utjecajem alkohola. 35-godišnjak je odbio alkotestiranje, uhićen je i uz optužni  prijedlog bit će priveden na prekršajni sud.

    Od kriminaliteta su prijavljene dvije krađe i to:

-u razdoblju od 16. svibnja do 15. svibnja u Donjem Mikloušu, sa stovarišta Hrvatskih šuma netko je otuđio više kubnih metara ogrjevnog drveta. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

-u razdoblju od 12. svibnja do 19. svibnja netko je u Gudovcu, s livade otuđio metalnu sjedalicu za doček i osmatranje divljači te ljestve. Lovačka udruga štetu procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

    Prijavljeno je i jedno oštećenje tuđe stvari u Bjelovaru, na Trgu Stanka Vraza, na parkiralištu ispred stambene zgrade gdje je nepoznati počinitelj razbio zadnje vjetrobransko staklo na Opel Vectri.

    Policijski službenici su još postupali po dva nasilnička ponašanja u obitelji.

    Jedna osoba iz okolice Bjelovara policijskim službenicama je dragovoljno predala automatsku pušku AK47 i 250 komada pripadajućeg streljiva.

    Apeliramo na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, sa službenim vozilom bez policijskih obilježja, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

    Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.