Rezultati županijske akcije u prometu

Photo PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

Dana 21. na 22. siječnja (subota/nedjelja) u vremenu od 18,00 do 06,00 sati, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga, te ostalih težih prometnih prekršaja zbog kojih se najčešće događaju prometne nesreće. 

Foto: Ilustracija

Dana 21. na 22. siječnja (subota/nedjelja)  u vremenu od 18,00 do 06,00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje vožnje pod utjecajem alkohola i droga, te ostalih težih prometnih prekršaja zbog kojih se najčešće događaju prometne nesreće.

Tijekom akcije kontrolirano je 267 vozila i vozača, od kojih je kod 90 vozača izvršena kontrola prisutnosti alkohola. Tom prilikom utvrđeno je 40 prometnih prekršaja pri čemu je 7 vozača bilo pod utjecajem alkohola, prekršaj nepropisne brzine počinilo je 11 vozača, a sigurnosni pojas nije koristilo 9 vozača. Dva vozača su uhvaćena za upravljačem vozila bez položenog vozačkog ispita. Za ostale prekršaje kažnjeno je 11, a iz prometa je isključeno 9 vozača.