Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava na dan 8./9. svibnja 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/traktor-imt.jpg

U Tociljevcu je netko iz dvorišta obiteljske kuće otuđio umjetno gnojivo.

 Foto:ilustracija

    Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

    Jučer 8. svibnja, u večernjim satima u Gornjim Plavnicama, u kontroli prometa zatečen je 39-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,85 grama po kilogramu. Uhićen je i smješten u posebnu prostoriju, gdje će uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni sud.

    Od kriminaliteta su prijavljene dvije prijetnje i dvije krađe i to:

-jučer 7. svibnja, u Tociljevcu netko je iz dvorišta obiteljske kuće otuđio umjetno gnojivo,

-u razdoblju od 17. travnja do 7. svibnja u Velikim Zdencima iz dvorišta obiteljske kuće netko je odnio više stotina komada drvenih okvira s voskom za košnice. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

    U posljednje vrijeme bilježimo veći broj prijava karđa umjetnog gnojiva sa poljoprivrednih gospodarstava te apeliramo na poljoporivrednike da poduzmu mjere samozaštitinog ponašanja, odnosno da kupljeno umjetno gnojivo skladište u prostorima koje mogu osigurati od krađe.

    Prijavljena je i jedna prijevara gdje je 63-godišnjak uzgajivač ovaca iz Gornje Trnovitice prijavio da mu 73-godišnjak nije isplatio sav novac za kupljene ovce.

    Policijski službenici su postupali po dva narušavanja javnog reda i mira i to:

-u Bjelovaru, u Ulici Matice Hrvatske 31-godišnjakinja i 37-godišnjakinja su pod utjecajem alkohola vikali i galamili na konobaricu nakon čega je 31- godišnjakinja razbila staklenu čašu i bocu bacivši ih na pod,

-u Čazmi, u ulici Milana Novačića u kući pijani 57-godišnjak je ošamario svog vršnjaka.

    Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

    Policijski službenici su još postupali po četiri nasilnička ponašanja u obitelji.