U teškoj prometnoj nesreći na bjelovarskoj obilaznici poginulo je pet osoba dok su dvije teško ozlijeđene

Photo PU_BB/slike vijesti/PN na Križevačkoj.jpg

Jučer 09. svibnja 2017. godine, oko 17,20 sati, u Bjelovaru , na sjevernoj obilaznici, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo pet osoba, dok su dvije osobe ozlijeđene.

 Foto: ilustracija

Jučer 09. svibnja 2017. godine, oko 17,20 sati, u Bjelovaru , na sjevernoj obilaznici, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradalo pet osoba, dok su dvije osobe ozlijeđene. Ova nesreća dogodila se na način da je za sada nepoznati vozač osobnog automobila marke Mercedes (KT), krećući se u smjeru Predavca, iz zasad neutvrđenog razloga, prešao sa vozilom u lijevo na suprotni količnički trak te je tom prilikom došlo do direktnog sudara sa prednjim krajem osobnog automobila VW Golfa (SL) koji se kretao iz suprotnog smjera.

Ovom prilikom su zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja poginuli  vozač i putnica iz Mercedesa, za koje će se tijekom današnje obdukcije  utvrditi identitet, dok su dvije 26-godišnje putnice Josipa D. i Martina D., obje sa prebivalištem u Predavcu, zadobile teške tjelesne ozljede te su prevezene na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar. U    osobnom automobili VW Golf, na mjestu događaja smrtno je stradala obitelj iz Slatine,  66-godišnji vozač Stjepan T. te putnice iz vozila,  njegova 64-godišnja supruga   Marijana T.  i 31-godišnja kćer Slavica T..   

  Zamjenica općinske državne odvjetnice iz Bjelovara, koja je rukovodila očevidom , naložila je za danas obdukciju tijela smrtno stradalih, izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol, a tom prilikom će se obaviti i identifikacija za sada nepoznatog vozača i putnice iz Mercedesa.

U prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske poginulo je ukupno osam osoba u četiri prometne nesreće, dok  su u cijeloj prošloj 2016. godini poginule četiri osobe u isto toliko  prometnih nesreća.     

U 2016. godini, na području RH,u prometnim nesrećama poginulo je  307 osoba, što je najmanji broj poginulih osoba u prometnim nesrećama u posljednjih 60 godina, odnosno od kada se sustavno prati stanje sigurnosti cestovnog prometa.

Tijekom prvog kvartala 2017. godine, na području RH, u prometnim nesrećamapoginulo je 49 osoba, što je u odnosu na isto razdoblje 2016. godine manje za 11 osoba, a i broj ozlijeđenih je manje za 323 osobe ili 12,2% .

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska  u narednom razdoblju poduzimat će niz mjera i aktivnosti s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja u njima, odnosno održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu  .