Održani dani otvorenih vrata u PU bjelovarsko-bilogorskoj

Photo PU_BB/Dani otvorenih vrata/dječji vrtić osmijeh naslovna.jpg

 Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

    Od 22. do 26. rujna u PU bjelovarsko-bilogorskoj održan je preventivni program „Dani otvorenih vrata“ kojom prilikom su se pozivala djeca predškolskog uzrasta, odnosno polaznici dječjih vrtića kako bi se upoznali s radom policije i radom policijskih službenika.

   Pozivu su se odazvali dječji vrtići s područja grada Bjelovara i to Ciciban, Pinokio, Bubamara, Osmijeh, Gradski vrtić Bjelovar te polaznici dječje igraonice Gradske knjižnice Petar Preradović, odnosno ukupno 275 djece.

    Prilikom posjeta djeci su pokazna službena vozila to jest policijski motocikl, službeno vozilo „Marica“, borbeno oklopno vozilo „BOV“, pronađeni bicikli bez vlasnika, sportska dvorana u kojoj treniraju policijski službenici, šalteri Službe zajedničkih i upravnih poslova gdje se izdaju osobni dokumenti, nakon čega im je u dvorani za sastanke prikazan edukativni crtani film pod nazivom „Poštujte naše znakove“.

    Pojedine grupe su nakon posjeta Policijskoj upravi posjetile i Informativni centar za prevenciju na Trgu Eugena Kvaternika gdje su u razgovarali s policijskim službenicima za prevenciju i slikali se s kartonskom slikom policajca.

    Također je danas, 29. rujna, u Bjelovaru, na gradskom korzu, kod fontane održana preventivna akcija u suradnji  motokluba „White City Riders“ Bjelovar i Postaje prometne policije Bjelovar gdje su se građani informirali o sigurnoj vožnji motorima, a djeca su se slikala na motorima.