U subotu svi na bjelovarski Trg Eugena Kvaternika na projekt "Zdrav za 5"

Photo PU_BB/Zdrav za 5/logo-zz5.jpg

U subotu, 11. svibnja 2013. s početkom u 10 sati u Bjelovaru u parku na Trgu Eugena Kvaternika, kod paviljona, u sklopu projekta „Zdrav za 5“ održat će se događanje s ciljem promicanja poruke „NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću“ – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST!

 U subotu, 11. svibnja 2013. s početkom u 10 sati u Bjelovaru u parku na Trgu Eugena Kvaternika, kod paviljona, u sklopu projekta „Zdrav za 5“ održat će se događanje s ciljem promicanja poruke„NE drogi, NE alkoholu i NE igrama na sreću“ – ŽIVI ZDRAVO, BUDI ZDRAV JER ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST!

Aktivnost se provodi se u sklopu zajedničkog preventivnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, s ciljem podizanja razine svijesti kod djece i mladih o važnosti zaštite i očuvanja okoliša i prirode odnosno stvaranja sigurnog i zdravog okruženja za rast i razvoj djece i mladih. 

Na istoj će svoj rad prezentirali nositelji aktivnosti u Projektu i udruge s područja Grada koje se bave kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena mladih i/ili zaštitom okoliša pri čemu će se zainteresirani učenici iz škola koje su sudjelovale uključili u radionice. Udruge koje su podržale Projekt pripremiti će atraktivne sadržaje za učesnike kao što su:

  • likovna radionica koja će za cilj imati izradu plakata oko Paviljona s porukama učenika u organizaciji Likovnog udruženja Bjelovar
  • izrada fotografija bez foto aparata u organizaciji Foto kluba Bjelovar
  • izrada kućica i hranilišta za ptice u organizaciji Planinarskog društva Bilogora
  • natjecanje timova škola u brzini i spretnosti čime će se promovirati ekološko zbrinjavanje otpada u organizaciji Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Bjelovarsko-bilogorske županije
  • prezentacija učenja i rada službenog policijskog psa u organizaciji PU bjelovarsko-bilogorske.

Na spomenutom događanju će prisustvovati načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo BBŽ, gradonačelnik Bjelovara, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, te predstavnici škola, učenici, roditelji i drugi.   

Budući da je riječ o Projektu kojemu je cilj zaštita prava i interesa djece i mladih, pozivamo predstavnike medija da poprate spomenuto događanje te podrže provedbu Projekta kao i ciljeve koje Projekt promiče. 

Pozivamo i građane, roditelje, djecu i mlade da nam se pridruže u ovom događanju. 

Cjelokupan Projekt usmjeren je na djecu i mlade, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, a primarno se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe alkohola, droga i igara na sreću te na stvaranje sigurnog okruženja za rast i razvoj djece i mladih. 

Ovakva događanja u sklopu projekta „Zdrav za 5“ uz sustavnu provedbu edukacije djece i mladih, organizirana su i u brojnim gradovima diljem Republike Hrvatske, a u Gradu Bjelovaru održat će se uz podršku Grada Bjelovara, u organizaciji PU bjelovarsko-bilogorske, Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i Upravnog odjela za graditeljstvo i komunalnu infrastrukturu Bjelovarsko-bilogorske županije.