U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije i Dan policijske kapelanije Sv. Mateja apostola i evanđeliste

Photo PU_BB/Dan policije 2016/Spomen obilježje.JPG

Foto: PU bjelovarsko-bil.

         Jučer, 21. rujna, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj proslavljen je Dan  policije i policijske kapelanije Sv. Mateja apostola i evanđeliste.

         Svečanost je započela u 10,00 sati Svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Bjelovaru, koju je po prvi put predvodio biskup mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij, a pjesmom ju uveličao Vokalni sastav Sv. Matej PU bjelovarsko-bilogorske. U svojoj propovjedi biskup nas je podsjetio kako ime Svetog Mateja na hebrejskom znači „Božji dar“ i kako je on bio carinik i zbog toga prezren od Židova, da je svaki čovjek vrijedan pažnje i pomoći, ma koliko bio grješan, ma što učinio. Više od ljudskog prihvaćanja i razumijevanja, čovjek je potreban Božje ljubavi i milosrđa – istaknu je biskup. U svojoj propovjedi biskup se posebno zahvalio policijskim službenicima bez kojih javni red i poredak u našoj domovini ne bi bio ovakav te je, istaknuo  je sve izazove i težinu policijskog posla što nerijetko osjete i članovi njihovih obitelji.   

         Nakon Svete mise položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja našim poginulim, umrlim i nestalim kolegama ispred zgrade PU.

         Na prigodnoj svečanosti u restoranu PU, pored pozdravnog govora načelnika Vurneka nazočnima se obratio i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, te pomoćnik ministra unutarnjih poslova Mišo Faletar koji je uime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, kao i svoje osobno, zaželio sretan Dan policije i njenog zaštitnika svetog Mihovila. Podjednake želje uputio je i povodom osme godine od osnutka policijske kapelanije i njenog zaštitnika Svetog Mateja, koja policijskim službenicima bjelovarsko-bilogorske policijske uprave pruža uvijek potrebnu duhovnu podršku i mjesto je rasterećenja od svakodnevnih izazova zahtjevnog i pogibeljnog posla, ali i privatnih klonuća.

          Nakon govora načelnik Vurnek je uručio pohvalnice osamnaestorici policijskih službenika, a pohvalio je još i desetoro državnih službenika i namještenika, te im se zahvalio na iznimnom trudu koji su svaki od njih uložili na svojim radnim mjestima i tako pridonijeli ugledu i javnom predstavljanju policije.