Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava za 17./18.03.2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/bomba01.jpg

Jučer 17. ožujka jedna osoba sa područja Bjelovara policiji je dragovoljno predala jednu ručnu bombu M52P3, tri ručne bombe M75 i 20 komada različitog streljiva.

Foto: ilustracija

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.  

Od kriminaliteta prijavljena su slijedeća kaznena djela: tri teške krađe provaljivanjem, tri krađe stvari manje vrijednosti i jedna prijetnja.

Policijski službenici nisu imali postupanja po nasilju u obitelji.

            Postupano je po tri narušavanja JRM-a i to:

           - 17.03.2014.g. oko 18,00 sati u Lamincu na polju uz cestu, 43-godišnjak i 61-godišnjak su obostrano vikali jedan na drugog te se međusobno naguravali, kojom prilikom je mlađi  udario starijeg rukom u glavu,

          - 17.03.2014.godine oko 11,45 sati u Bjelovaru na Ulici I.V.Trnskog 64-godišnjak i 41-godišnjak su vikali i galamili jedan na drugoga i pritom se međusobno naguravali, kojom prilikom nisu zadobili vidljive tjelesne ozljede,       

         -  17.03.2014. oko 15,10 sati u Dapčevačkim Brđenima na obližnjoj  livadi, zbog nesuglasica oko korištenja livade, došlo je do prepirke između 48-godišnjaka i 39-godišnjaka koji je zgrtao zemlju bagerom na livadi, na način što je 48-godišnjak počeo vikati i  vrijeđati bageristu na što je ovaj isključio bager i udaljio se. Nakon toga 48-godišnjak je  na ulici započeo svađu sa 62-godišnjakom kojom prilikom  su obojica vikali jedan na drugoga i vrijeđali se međusobno. Kako bi spriječila možebitnu tuču u sukob se umiješala treća muška osoba  koja ih je  rastavila.

          Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnim prekršajnim sudovima.  

            Jučer 17. ožujka  jedna osoba sa područja Bjelovara policiji je dragovoljno predala jednu ručnu bombu M52P3, tri ručne bombe M75 i 20 komada različitog streljiva. Istog dana druga osoba iz okolice Garešnice dragovoljno je predala jednu  ručnu bombu M75.

           Pozivamo građane koji u svom posjedu imaju nelegalno oružje da na ovaj način to oružje dragovoljno predaju policiji,  jer za takvu predaju  nema nikakvih zakonskih sankcija. Dovoljno je nazvati telefon 192 i prijaviti dragovoljnu predaju, a policijski službenik će doći kod vas u civilu i sa automobilom bez policijskih obilježja, te će se prijavljeno oružje  preuzeti na siguran način i  bez pitanja o porijeklu.