Pojačane aktivnosti policije u prometu za "Dane martinja"

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2016. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

          Foto: ilustracija     

            U razdoblju od 11. do 14. studenoga 2016. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i PU bjelovarsko-bilogorska, svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju policija će obavezno zadržavati u službenim prostorijama, odnosno uhićivati i privoditi nadležnom prekršajnom sudu kojemu će predlagati izricanje kazne zatvora.

              Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veliki broj kontrolnih punktova, posebice u zonama ugostiteljskih i sličnih objekata,odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

             Savjeti vozačima koji namjeravaju konzumirati alkoholna pića :

 - koristite javni prijevoz,

- koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije,

- idite pješice,

- ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, ili zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,

- ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),

- ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine  alkoholnih pića.

               U namjeri sprječavanja stradavanja u prometu na cestama PU bjelovarsko-bilogorske prometu apeliramo na sve sudionike u prometu, a osobito vozače, da poštuju prometne propise te da posebice ne voze pod utjecajem alkohola i da poštuju ograničenja brzine.

             Ovim putem ponovno pozivamo sve dobronamjerne građane da policiji pruže pomoć u suzbijanju prometne nediscipline, te da ovoj  PU dostave svoje primjedbe o mjestima na kojima se učestalo krše prometni propisi i ugrožava sigurnost sudionika u prometu, a osobito djece, pješaka i biciklista, kao i o vozačima koje građani učestalo uočavaju u nepoštivanju prometnih propisa, a posebno vožnje pod utjecajem alkohola i nepoštivanja dopuštene brzine kretanja vozila. Sve primjedbe, prijedloge i sugestije molimo da dostavljate na našu e-mail adresu: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr, odnosno poštom na adresu: PU bjelovarsko-bilogorska, Vlahe Paljetka 2, 43000 Bjelovar ili putem telefaksa na broj: 043/270-290.