Rezultati preventivno-represivne acije pojačanog nadzora u prometu

Photo PU_BB/Promet/brzina.jpg

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su od 23. do 25. veljače proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 322 sudionika u prometu te evidentirali 115 prometnih prekršaja.

Foto: ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su od 23. do 25. veljače proveli  preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 322 sudionika u prometu te evidentirali 115 prometnih prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 43 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, 11 vozača upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, a 9 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni  pojas. Po jedan vozač je upravljao vozilom pod zabranom  te  neregistriranim vozilom, četvorica su nepropisno koristila mobilni telefon za vrijeme vožnje, a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 2,24 g/kg izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača na području  Rovišća.

 Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa i u ožujku ove godine. Promet će se nadzirati uglavnom u dane vikenda s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.