Posjet mladih bjelovarskih glumaca Policijskoj upravi

Photo PU_BB/Razno/IPA Bjelovar logo-mali.jpg

 Foto: PU bjelovarsko-bil.

           Na području Bjelovarsko-bilogorske županije djeluje IPA regionalni klub bjelovarsko-bilogorska koji djeluje u okviru IPA sekcije Hrvatska, a time i u okviru svjetske IPA organizacije. IPA (International police assocation) okuplja policajce diljem svijeta s ciljem razmjene strukovnih i kulturnih iskustava pod geslom SERVO PER AMIKECO (služiti kroz prijateljstvo). Regionalni klub IPA Bjelovar djeluje od 2007. godine kao udruga građana koja je registrirana pri Uredu državne uprave BBŽ-a i okuplja 190 članova koji su većinom aktivni i umirovljeni policijski službenici.

            IPA Regionalni klub Bjelovar više godina uspješno surađuje sa Bjelovarskim kazalištem u organizaciji prigodnih predstava u vrijeme Božića za mališane članova kluba ali i sve druge djece policijskih službenika, kojom prilikom Djed Božičnjak podjeli darove.

           „S obzirom da smo svake godine ugodno primljeni u prostorijama kazališta uz odlične predstave za djecu ove godine u dogovoru sa djelatnicima kazališta i načelnikom PU bjelovarsko-bilogorske organizirali smo posjet policijskoj upravi za mlade glumce“ naglasio je predsjednik kluba Alen Ljuna. Prilikom posjeta policiji mladi glumci su dobili priliku da se upoznaju sa zanimljivostima kriminalističkih poslova i metoda rada dok su se u pojedinim ulogama i sami okušali.

            Izrazito zadovoljstvo je bilo gledati naše mlade glumce kako su se snašli u ulogama istražitelja ali i u ulogama negativaca kojima se policija svakodnevno bavi. Na kraju druženja komentirali su svom voditelju gospodinu Mirku Benkus „ovo nam je najbolji izlet na kojemu smo bili“.

            „Ovom prilikom se osobo i u ime svih članova kluba IPA Bjelovar, svim članovima Bjelovarskog kazališta, a prvenstveno gospodinu Mirku Benkusu zahvaljujem što pomaže rad našega kluba“ na kraju je dodao Ljuna.   

             SERVO PER AMIKECO!