Rezultati akcije "Martinje"

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

U vremenu od 11. do 13. studnoga na području PU bjelovarsko-bilogorske, povodom obilježavanja „Martinja“, provedena je akcija u cestovnom prometu usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača i drugih težih prometnih prekršaja. 

Foto: Ilustracija

U vremenu od 11. do 13. studenoga na području PU bjelovarsko-bilogorske, povodom obilježavanja „Martinja“, provedena je akcija u cestovnom prometu usmjerena na nadzor alkoholiziranosti vozača i drugih težih  prometnih prekršaja.

Tijekom akcije na prisutnost alkohola kontrolirano je 225 vozača, od čega je 28 vozača zatečeno pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Daruvara kod 23-godišnjeg vozača kod kojega je utvrđeno 2,05 g/kg alkohola.

Tijekom nadzora sveukupno je utvrđeno 129 prometnih prekršaja od čega 28 prekršaja nepropisne brzine, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije polaganja vozačkog ispita, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, te 45 ostalih prekršaja. Iz prometa je isključen 31 vozač.