Sažetak i pregled sigurnosnih događaja i pojava u razdoblju od 3. do 5. svibnja 2014. godine

Photo PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

U Ivanskoj , u Ulici Ivana Mažuranića, u kontroli prometa pod utjecajem alkohola od 1,97 grama po kilogramu zatečen je 22-godišnjak kako upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.  

Foto:ilustracija

    Tijekom proteklih 48 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  dogodilo se šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

    U nedjelju 4. svibnja u Bjelovaru, u Ulici Josipa Jelačića, u kontroli prometa zatečen je 56-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je rješenjem to bilo zabranjeno.

    U nedjelju, 4.svibnja u Ivanskoj , u Ulici Ivana Mažuranića, u kontroli prometa pod utjecajem alkohola od 1,97 grama po kilogramu zatečen je 22-godišnjak kako upravlja mopedom prije stjecanja prava na upravljanje.

    Obojica vozača su uhićeni te će uz optužni prijedlog biti privedeni na Prekršajni sud.

    Od kriminaliteta su evidentirane tri teške krađe provaljivanjem, jedna prijetnja, jedno oštećenje tuđe stvari i tri krađe i to:

-u noći  3./4. svibnja u Predavcu, iz neograđenog dvorišta netko je otuđio visokotlačni perač,

-u noći 3./4. svibnja u Ciglenici , iz dvorišta kuće nepoznati počinitelj je ukrao vreće sa umjetnim gnojivom,

-neutvrđenog dana u OB Bjelovar, iz bolesničke sobe netko je jednoj pacijentici ukrao novčanik.

    Policijski službenici postupali su po tri narušavanja javnog reda i mira i to:

-u nedjelju 4. svibnja, u poslijepodnevnim satima, u Gudovcu 59-godišnjak je pod utjecajem alkohola vikao i galamio, nakon čega je s lopatom razbio staklo na dva prozora i ulaznim vratima obiteljske kuće te oštetio roletu,

-u nedjelju 4. svibnja, u noćnim satima u Bjelovaru, u Ulici Augusta Šenoe dvojica mladića su vikali, galamili i naguravali se kojom prilikom su razbili staklo na praznom poslovnom prostoru,

- u nedjelju 4. svibnja, u noćnim satima u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora u ugostiteljskom objektu pet mlađih osoba je po ulasku u objekt galamilo i vikalo, prolijevali su piće po gostima i razbili više staklenih boca.

    Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje optužnih prijedloga.

    Policijski službenici su postupali po dva nasilnička ponašanja u obitelji.