Obilježena 24. obljetnica obrane Policijske postaje Daruvar i središta grada Daruvara

Photo PU_BB/Daruvar 19.8.2014/Daruvar komemoracija.jpg

 Jučer 19. kolovoza obilježena je 24. godišnjica sjećanja na dan 18./19. kolovoza 1991. godine kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili policijsku postaju od napada pobunjenih Srba kao i samo središte grada Daruvara, te sjećanje na hrvatske policajce Petrovečki Marijana, Petrovicki Darka i Rambousek Damira koji su te noći nasilno odvedeni, a njihova sudbina i danas je nepoznata.

 Foto:ilustracija

Jučer 19. kolovoza obilježena je 24. godišnjica sjećanja na dan 18./19. kolovoza 1991. godine kada su malobrojni pripadnici Policijske postaje Daruvar obranili policijsku postaju od napada pobunjenih Srba kao i samo središte grada Daruvara, te sjećanje na hrvatske policajce Petrovečki Marijana, Petrovicki Darka i Rambousek Damira koji su te noći nasilno odvedeni, a njihova sudbina i danas je nepoznata. Taj dan se također obilježava kao dan kada su prvi dragovoljci pristupili pričuvnom sastavu Policijske postaje Daruvar.

Obilježavanju ovog događaja u organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Daruvara '91. i Grada Daruvara su, pored domaćina i obitelji poginulih i nestalih policajaca nazočili Hamdija Mašinović, zamjenik načelnika PU bjelovarsko-bilogorske kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ i u ime Predsjednice Republike Hrvatske Goran Grošinić, savjetnik u njezinu Kabinetu za obranu i nacionalnu sigurnost.

Kolona sjećanja krenula je iz Policijske postaje Daruvar te su na Trgu kralja Tomislava kod obilježja nestalim braniteljima i građanima grada Daruvara zapaljene svijeće. Kolona se dalje zaputila prema spomeniku braniteljima Daruvara u parku Antuna Jankovića gdje je prije polaganja vijenaca i paljenja svijeća odana počast poginulim hrvatskim vitezovima minutom šutnje.

Obilježavanje ovog događaja završilo je sv. Misom u župnoj crkvi Presvetog trojstva u Daruvaru.