U PU bjelovarsko-bilogorskoj svečano obilježen Dan policije i Dan policijske kapelanije Sv. Mateja apostola

Photo PU_BB/Dan policije 2013/IMG_8965.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska  

          Danas, 20. rujna 2013. godine, u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj bilo je osobito svečano. Zajednički je obilježen Dan policije i proslavljen Dan policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola.

          Svečanost je započela u 10,00 sati Svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog  u Bjelovaru, koju je predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij i koji nas je u svojoj propovjedi pozvao da slijedimo tri značajne odlike Sv. Mateja, a to su spremnost, velikodušnost i poniznost. Ujedno nam je čestitao Dan policijske kapelanije sa željom da današnja Božja Riječ koju smo čuli padne na naša srca kao na plodno tlo i da donese ploda u našem radu i životu i dan ljudi prepoznaju kao svoje anđele.

          Nakon toga položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod spomen obilježja našim poginulim kolegama ispred zgrade PU.

          Na kratkoj svečanosti u Policijskoj upravi načelnik Dragutin Vurnek  je povodom Dana policije djelatnicima uručio prigodne nagrade i pohvalnice, a nedavno umirovljenim policijskim službenicima spomen značke. Svoje čestitke povodom Dana policije i Dana policijske kapelanije uputilo je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs.   

          Obzirom da je ovo četvrta godina u kojoj obilježavamo Dan policijske kapelanije, osnovane za našu Policijsku upravu, osobito smo zahvalni biskupu Jezerincu što nas svake godine počasti svojim dolaskom. Svima nama ovo dodatno uveličala proslavu Dana policijske kapelanije Sv. Mateja Apostola i obilježavanje Dana policije.