Rezultati provedene županijske akcije pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Photo PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 30. ožujka proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 152 vozila, te evidentirali 49 prometnih prekršaja.

Foto: ilustracija

          Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak 30. ožujka proveli preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 152 vozila, te evidentirali 49 prometnih prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 13 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, dva vozača upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, a 11 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni pojas. Dva vozača upravljalo je tehnički neispravnim vozilom, jedan je nepropisno pretjecao, trojica su nepropisno koristila mobilni telefon za vrijeme vožnje, a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

          Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,40 g/kg izmjerena je kod 54-godišnjeg vozača na području Drljanovca.

          Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa u travnju 2018. godine. Promet će se nadzirati uglavnom u dane vikenda s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

           Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.